VIDEO: Pripomeňte si, ako sa pred 50 rokmi nakupovalo na Centrálnom trhovisku

9.4.2019

Zdroj: FB Stará Bratislava

Páčil sa vám článok?

Vďaka televíznej relácii Noc v archíve sa po rokoch dostávajú na svetlo vzácne zábery aj zo starej Bratislavy. Tá je zachytená aj v množstve hudobných klipov - napríklad aj k piesni Hlúposti sveta, ktorej interpretom je spevák Jozef Barina. Zábery sa nakrúcali na Centrálnom trhovisku v roku 1969...

"Príjemná spomienka na mladosť a bubeníka skupiny Four Meditation Paľka Barnu. Bolo to odvysielané v programe pre mladých, ktorý sa volal Lastovička. Bolo to už naozaj dosť dávno, veď sme tam ešte mladí chalani," napísal na sociálnej sieti ku klipu spevák Jozef Barina, ktorý sa v ňom objavuje práve v spoločnosti známeho, no žiaľ už nebohého bratislavského bubeníka. Ten hrával spolu s Jožkom Barinom v skupinách The Players a Four Meditation, neskôr odišiel do skupiny Ľuba Beláka a pôsobil aj v legendárnej kapele Prúdy.    

Jozef Barina sa na scéne objavil v roku 1959 vo formácii Kométa. A okrem už spomínaných kapiel The Players a Four Meditation účinkoval aj v TOČR Vlada Valoviča či v skupine Fermáta.

Azda najväčším hitom z repertoára Jožka Barinu je pesnička Héj pán doktor:

V roku 1994 naspieval Jožo Barina skladbu Takto to funguje spolu s vtedy veľmi populárnou formáciou Orchester Bronislava Dobrotu- O.B.D.

(ars)

Páčil sa vám článok?