Recyklovaní teenageri dobili Starú sladovňu

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

„Títo starci tu odpaľujú nenormálne veci“, zavalil mladík s nazeleno odfarbenou šticou, keď prechádzal okolo stola, pri ktorom počas prestávky odpočívali muzikanti, ktorým to fundované hodnotenie zjavne polichotilo.

„Keď sa stretnú starí parťáci, ktorí už dlhé roky hrávajú, inak to ani byť nemôže“, okomentoval zelenovlasáča klávesista Ali Beladič. Zvyšok ERT Bandu (ekologicky recyklovaní teenageri), Ľudovít „Čufo“ Nosko, Tomáš Redey a Valter Adamík sa v tej chvíli už dvíhal, aby odohral ďalšie kolo.

V piatok sa v Starej sladovni hralo, popíjalo a tancovalo a znovu hralo, tancovalo a popíjalo. Starí kamaráti, muzikanti ukázali, nielen pivu ale aj dobrej muzike naklonenému publiku, že to ešte stále vedia. A že to naozaj vedia to potvrdili každou piesňou, každým taktom, ktorý v ten večer vylúdili z gitár, bicích, klávesov a svojich hrdiel. Pri pesničkách od Beatles a Rolling Stones sa to pivo akosi lepšie kĺzalo dolu krkom. A ak sa niekto nechal rockovými melódiami zlákať na tanečný parket, chutilo mu ešte viac.

Tancovalo sa, niekto komótne s ohľadom na partnera, iní ozlomkrky rozhadzujúc rukami, natriasajúc sa a kopajúc vôkol seba. Prevládali pamätníci, teda pardón, tí, čo si len trochu živšie pamätajú štyroch hrajúcich pánov, ktorí boli v ich mladom veku tiež iba chalanmi. Za nápadité tanečné kreácie by sa nemuseli hanbiť ani tanečníci, ktorí o kúsok vedľa precvičovali country figúry. Sem tam si odskočili k stolu pre zlatožltý doping, ktorému medzičasom padla pena a opäť pokračovali v nácviku.

V ten večer v Starej sladovni neľutoval nikto, dokonca ani ten, kto si prišiel odpiť len svoju dennú dávku, a buďte si istí, že takých sa tiež našlo dosť, ale zrejme im hudobná produkcia príliš neprekážala, keď ich nedokázala vyduriť ani naplno vypeckovaná rollingstonovská Satisfaction. A verte, že stála za to.

(mš)

Páčil sa vám článok?