Na podujatie bratislavského múzea príde svoje hračky z detstva ukázať aj herec František Kovár

4.2.2019

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Múzeum mesta Bratislavy (MMB) začne tohtoročné aktivity pre verejnosť výstavou Bratislava 1919. Jej podtitul 100 rokov od pripojenia k Československu potvrdzuje významný medzník v histórii hlavného mesta Slovenska. Podujatie bude plné sprievodných akcií a prekvapení...

"Bude to zaujímavá výstava. Odhalí osobnosti, ktoré verejnosť vníma inak. Napríklad dosť veľkú úlohu zohrá Janko Jesenský, čo bude prekvapenie. My máme aj jeho múzeum, ale je z technických príčin dočasne zatvorené. Výstavu otvoríme 12. februára a o štyri dni neskôr začneme dvojročný projekt Ako sa hrali naši. Na hrade Devín pripravujeme veľa podujatí, opäť nebudú chýbať letné Rímske hry v Gerulate," uviedla pre TASR vedúca oddelenia komunikácie MMB Beáta Husová.

Podľa nej sa dlhodobý projekt týka hier a hračiek. Jeho hlavná myšlienka je o spájaní generácií, rozprávaní, porovnávaní hier a hračiek detí v minulosti a súčasnosti. Zmysel, podstata, spôsob hry aj podoba hračiek rôznych generácií záviseli vraj najmä od spoločenskej atmosféry a životného štýlu, v ktorých deti vyrastali a vyrastajú. 

Okrem historických hračiek z depozitára MMB návštevníci spoznajú hračky rôznych osobností, ktoré prídu na mesačné stretnutia a budú rozprávať o svojom hravom detstve. "Prvým hosťom bude herec František Kovár, ktorý donesie svoje hračky," dodala Husová. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?