Veľká medzinárodná výstava Textil Art of Today v Danubiane pozná víťazov

10.9.2018
0
Víťazi Textile Art of Today

Zdroj: FB Textile Art of Today

Páčil sa vám článok?

Piaty ročník medzinárodnej výstavy Textile Art of Today v bratislavskom múzeu moderného umenia Danubiana Meulenseen Art Museum pozná svojich víťazov.

Víťazmi Textile Art of Today 2018 sa stali Marian Bijlenga  z Holandska, Takumi Ushio z Japonska, Jiseon Yoon z Južnej Kórey (víťazná trojica na úvodnej fotografii), Sui Park z USA, Joanna Zemanek z Poľska, Slovenky Martina Chudá a Lucia Seppová, Karolina Lizurej z Poľska a Rosanna Rios z Venezuely.

Nad najväčším medzinárodným výtvarným projektom v strednej Európe, ktorý prezentuje súčasnú textilnú a vizuálnu tvorbu, prevzali záštitu ministri kultúry V4.

Marian Bijlenga:

Zdroj: FB Textile Art of Today

"Piateho ročníka Textile Art of Today sa zúčastnilo 400 umelcov zo 49 krajín a piatich kontinentov. Kurátorská porota vybrala z 1000 prihlásených diel 121 najlepších. Mottom budúcnosti Textile Art of Today je prepájanie textilného umenia a moderných technológií," informoval akademický maliar Andrej Augustín, ktorý sa podieľal na príprave spomínanej výstavy. 

Toto kultúrne podujatie ako jediné v Európe putuje. V priebehu tohto a budúceho roku budú môcť návštevníci vidieť diela v piatich múzeách a galériách V4.
 Výstava potrvá do 11. novembra.

(TASR)

Páčil sa vám článok?