Milovníci vážnej hudby si prídu na svoje: V auguste odštartuje Hummel fest 2018

24.7.2018
0

Zdroj: BKIS

Páčil sa vám článok?

Bratislava v lete doslova žije umením, najmä hudbou. Priaznivcov klasiky určite poteší Hummel fest 2018, ktorý sa koná v rámci podujatia Kultúrne leto a Hradné slávnosti a v našom meste potrvá až do novembra.

Hummel fest, ktorý pripravili pri príležitosti 240. výročia narodenia slávneho bratislavského skladateľa J. N. Hummela, je zhmotnením myšlienky úspešnej slovenskej klaviristky Krisztiny Gyöpös, víťazky mnohých medzinárodných súťaží. Okrem Bratislavy sa dejiskom festivalu stanú aj Viedeň a nemecký Weimar, vstup na podujatie je voľný. Širokej verejnosti sa predstavia umelci Bratislavy, Viedne, Hamburgu a Weimaru, festival otvorí úvodný koncert  (Predohra B-dur, koncert pre klavír a orchester A-dur, Ária s variáciami na tyrolskú pieseň a koncert pre klavír a husle G-dur) 11. augusta o 18:30 h v Primacálnom paláci.

Podrobný program festivalu nájdete TU.

"Pravdepodobne každého občana Bratislavy naplní hrdosťou myšlienka, že v jeho meste žil jeden z najvýznamnejších skladateľov rozvíjajúci odkaz Mozarta, ktorý svojou tvorbou ovplyvnil Schuberta, Mendelssohna, Chopina, raného Liszta a Schumanna. Hummel a Bratislava neodmysliteľne patria k sebe a osobnosť tohto významného hudobníka šíri jej dobré meno nielen po Slovensku, ale i v zahraničí," uvádzajú organizátori festivalu, ktorý sa koná pod záštitou primátora Iva Nesrovnala.

(ms)

 

Páčil sa vám článok?