Zo strechy legendárneho obchodného domu si opäť budete môcť pozrieť tvorbu street artu

24.6.2018
0
Street Art Festival

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Po niekoľkých rokoch budú mať Bratislavčania opäť možnosť zavítať na dlhé obdobie neprístupnú strechu nákupného centra na Kamennom námestí.

„V sobotu 30.6. 2018 tam bude v rámci Bratislava Street Art Festivalu pripravený bohatý detský program a návštevníci si zároveň môžu užívať netradičný výhľad a sledovať vznik umeleckého diela na fasáde bývalého hotela Kyjev,“ dodáva Tomáš Lukačka, organizátor BSAF.

Podujatie sa začína v pondelok 25.6. 2018. Tretí rok vytvára medzinárodný tím umelcov galériu pouličného umenia na Kamennom námestí pod názvom Street Art Gallery. V roku 2018 pribudnú ďalšie tri umelecké plochy a konečný počet „exponátov“ sa zastaví na čísle 7. Z fasády roky zavretého hotela sa tak stane obrovské umelecké dielo, jedno z najväčších v Európe. „Museli sme zohľadniť veľa technických faktorov a z toho vyplynul aj prirodzený nápad reinterpretácie štruktúry samotnej fasády. Nechceli sme ľudí provokovať nejakým voľným umeleckým prejavom, pretože Hotel Kyjev je pre túto časť mesta ikonickou stavbou, ktorú ľudia dlhodobo vnímajú, a to treba rešpektovať,“ hovorí bratislavský fotograf Lousy Auber o svojom koncepte reinterpretácie fasády bývalého Hotela Kyjev s názvom Hotel Kyjev Deconstructed.

Street Art Festival v roku 2016:

Zdroj: TASR

​Počas soboty 30.6. 2018 budú výtvarníci maľovať svoje diela aj priamo na elektrické rozvádzacie skrine na Jakubovom námestí. Aj túto populárnu lokalitu rozžiaria farby a vznikne tak ďalšia galéria street artu v širšom centre Bratislavy.

Zdroj: TASR

(tl)

Páčil sa vám článok?