Príďte si pozrieť do bábkového divadla najstrašidelnejšiu premiéru sezóny

16.4.2018
0
Príšerka Charlie

Zdroj: babkovedivadlo.sk

Páčil sa vám článok?

Bratislavské bábkové divadlo uvedie v piatok 20. apríla pre­miéru autorskej hry režiséra Gejza Dezorza o filmových strašidlách s názvom Príšerka Charlie. A budú sa vám zuby drkotať a vlasy dupkom stavať.

Divadlo uvedie výnimočnú inscenáciu s názvom Príšerka Charlie o dobre známych strašidlách z hollywoodskych produkcií ako sú múmia, upír, mimozemšťan či frankensteinovské monštrum. Autor textu a režisér inscenácie Gejza Dezorz umiestnil dej strašidelnej komédie do utajeného hotela, kde sa príšerky po svojej aktívnej filmovej kariére ukrývajú pred ľuďmi, ktorí o ich skutočnej existencii ani len netušia. Je to ale strašná nuda! Príšerky jedia pukance, pozerajú filmy a dúfajú v hviezdny comeback. Čo ak ich sláva definitívne vybledne a diváci na nich zabudnú? Ktosi však klope na bránu. Príležitosť! Vraj producent z Hollywoodu.

Bláznivá strašidelná komédia v atmosfére „búrky na cintoríne a zavýjajúceho kojota“ o hľadaní zmyslu života a nástrahách bezbrehej túžby po sláve divákov postraší, pobaví a zoznámi s príšerkou menom Charlie so zaujímavým osudom. O Charliem doteraz nikdy nikto nepočul, pretože jeho film nebol nikdy natočený. Namiesto hrôzy a zdesenia totiž Charlie vyvoláva smiech a z toho by skutočne žiaden hollywoodsky horor vzniknúť nemohol. Charlie sa trápi, zúfa si a nevidí naplnenie svojho života. Všetko sa však zmení a Charlie nachádza zmysel života tam, kde ho nikdy ani len nehľadal. Pýtate sa kde? To sa už dozviete na predstavení v Bratislavskom bábkovom divadle, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a určené je pre deti od piatich rokov.

S hudbou od Mariána Čekovského a s vizuálne príťažlivou scénou a bábkami od scénografa Von Dubravaya je toto predstavenie prísľubom silného a jedinečného divadelného zážitku.

(pg)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie