Slovenská literatúra sa stretáva v Rakúsku

16.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V Etnografickom múzeu na zámku v Kittsee sa v uplynulých dňoch začal cyklus literárnych posedení pod názvom Literatúra v kultúrnej kaviarni, ktoré tu budú bývať každý mesiac.

V rámci týchto literárnych večerov budú v Rakúsku postupne predstavovaní slovenskí spisovatelia a spisovateľky.

Hosťami prvého večer boli Mária Bútorová a Etela Farkašová – obe členky klubu spisovateliek FEMINA, ktorého cieľom je „navzájom sa hľadať v novom spoločenskom systéme“. Pod názvom Každodenná nekonečnosť čítali texty k téme Postihnutie a emigrácia, v ktorých sú citlivosť a jemnosť zabalené v sile básnickej reflexie.

Ďalším z hostí stretnutia s Literatúrou v kultúrnej kaviarni na zámku v Kittsee bude dlhoročný šéfredaktor časopisu Romboid Pavel Vilikovský. Tento literárny večer sa uskutoční v piatok 30. októbra o 19. hodine. Novembrovými hosťami budú opäť ženy – spisovateľka a filozofka Etela Farkašová a členka Slovenskej akadémie vied Eva Maliti – Fraňová.

Podujatia Litertúra v „Kulturcafé“ Kittsee organizuje Literárny dom v Mattersburgu, Interregional Center for Art, Research, Education Austria – Slovakia (Inter Areas) a kultúrny spolok KUKUK v Kittsee. Vítaní sú všetci milovníci slovenskej literatúry.

(mač)

Páčil sa vám článok?