Na Hlavnom námestí budú Trhy cechov

13.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Posledný septembrový víkend sa v historickom jadre Bratislavy bude niesť v znamení trhov a umenia tradičných mestských cechov. V poradí tretie tohtoročné Trhy cechov budú v sobotu 26. a v nedeľu 27. septembra na Hlavnom a Františkánskom námestí vždy od 15. do 20. hodiny.

Podujatie má byť vyvrcholením tohtoročného Kultúrneho leta, ktoré patrilo z pohľadu organizátorov, ako aj návštevníkov Bratislavy k tým najúspešnejším.

Bratislavčania, ktorí počas víkendu „zablúdia“ do centra mesta, si budú môcť prezrieť prácu zručných remeselníkov a ich výrobky z prútia, kože, šúpolia, dreva či hliny. Vyhrávať budú skupiny Schrammel Quartet, Ragtime Jazz Band, Piešťanský diexeland a Funny Fellews.

Na Františkánskom námestí budú bratislavskí obchodníci ponúkať husacinu, lokše, cigánsku pečienku, moravské koláče, pečené gaštany a ďalšie dobroty. Chýbať nebude ani burčiak, ktorý neodmysliteľne patrí k Bratislave ako jednému z centier vinohradníctva na Slovensku. Zostáva veriť, že tentoraz bude bratislavským Trhom cechov priať aj počasie, ktoré sa počas uplynulých dvoch víkendov správalo nevľúdne.

(brn)

Páčil sa vám článok?