Dúbravčania chystajú hody, vítaní sú všetci

6.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Dvadsiaty september je pre Dúbravčanov zvlášť výnimočný: pripomínajú si pamiatku mučeníkov sv. Kozmu a Damiána a súčasne výročie vysvätenia dúbravského kostola, ktorého sú svätci patrónmi.

Ako nás informovali pracovníci Domu kultúry (DK) Dúbravka, tohoročné Dúbravské hody budú trvať tri dni - od 18. do 20. septembra. Mali by sa niesť nielen v znamení sviatku veľkej občianskej rodiny a oživovania tradícií, ale mali by byť predovšetkým prezentáciou nového cítenia, typického pre „súčasníka formovaného prostredím sídliska“.

Miestny úrad v spolupráci s domom kultúry pripravil pestrú škálu podujatí, kde by si každý mal nájsť „to svoje“. Napríklad v sobotu 19. septembra o 8.00 bude pred DK celobratislavská súťaž požiarnych družstiev a výstava požiarnej techniky, popoludní o 15.30 sa na tom istom mieste predstavia bratislavské mažoretky, spevácko-hudobný súbor TENSING či súbor mexických tancov MAGISTERIAL DFS KLNKA.

V rámci projektu kultúrneho partnerstva bude o niečo neskôr podujatie s názvom Stretnutie štyroch miest - bratislavskej Dúbravky, viedenského Döblingu, Šopronu a Grazu. O šiestej vystúpi v spoločenskej sále DK Rasťo Piško s politickou satirou a Jana Hubinská s hosťami Ladislavom Chudíkom a Andym Hrycom.

Na nedeľu je pripravený Deň otvorených dverí Dobrovoľného verejného požiarneho zboru (požiarna zbrojnica na Žatevnej), ďalej výstavy Krása paličkovanej čipky, Vyčarené zo šúpolia a Kresané do dreva (Kultúrne centrum Fontána) a popoludní hodový beh (športový areál SPŠE), hry a súťaže pre deti s jazdou na poníkoch (Klub detí a mládeže, K. Adlera) a futbalový zápas spojený s guláš party a pivom pod názvom Poslanci verzus starí páni (štadión BAZ).

Samozrejme, nemôže chýbať ani riadna hodová veselica (sobota večer), množstvo stánkov s občerstvením za prijateľné ceny, kolotoče a koncerty na voľných priestranstvách. Účasť prisľúbili aj predstavitelia spriatelených miest a mestských častí.

(pan)

Páčil sa vám článok?