Rekonštrukcia kaštieľa v Rusovciach: Projekt predstavia aj verejnosti

12.6.2017
0
Rekonštrukcia kaštieľa v rusovciach: projekt predstavia aj verejnosti - Rusovce_kastiel01
Páčil sa vám článok?

Projekt rekonštrukcie kaštieľa v bratislavských Rusovciach chcú predstaviť aj verejnosti. Úrad vlády momentálne finalizuje administratívne procesy v súvislosti s preberaním projektovej dokumentácie.

Po ich ukončení pripraví jej verejnú prezentáciu. Uviedol to tlačový odbor ÚV SR. Bližší termín však neuviedol. Nový projekt na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach má vypracovať Združenie NKP Rusovce za viac ako jeden milión eur s DPH. Združenie tvoria firmy Dopravoprojekt v Bratislave a Metroprojekt v Prahe. Združenie vzišlo ako víťaz z verejného obstarávania, vedúci ÚV SR Igor Federič v októbri 2016 s ním podpísal zmluvy.

Týkajú sa komplexnej projektovej dokumentácie na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach a priľahlého areálu, ako aj čeľadníka, historických záhrad parku vrátane všetkých ostatných objektov nachádzajúcich sa v priľahlom areáli a parku. Zmluvy zahŕňajú aj autorský dozor počas samotnej realizácie stavby či výkon inžinierskej činnosti,“  informovali na jeseň minulého roka z ÚV SR.

Cena vyplynula zo súťažnej ponuky úspešného uchádzača - spolu v oboch zmluvách je vo výške 1.022.191,20 eura s DPH (851.826 eur bez DPH). Vďaka verejnému obstarávaniu je suma za projektovú dokumentáciu o 177.809 eur s DPH (o cca 150-tisíc eur bez DPH) nižšia oproti predpokladanej hodnote zákazky,“  uviedol v tom čase ÚV SR. Po dodaní projektovej dokumentácie sa Úrad vlády chystá vypísať ďalšie verejné obstarávanie, a to na samotnú rekonštrukciu kaštieľa.

Kaštieľ v Rusovciach s parkom je národnou kultúrnou pamiatkou evidovanou v Ústrednom zozname pamiatkového fondu SR. Je v správe Úradu vlády. Zámer pokračovať v jeho obnove schválil kabinet v auguste 2012.

(TASR, Foto: Lure, wikipedia)

Páčil sa vám článok?