Mladé tanečníčky z Čarovných mini ostrôžkov predviedli svoje umenie

4.6.2017
0
Mladé tanečníčky  z čarovných mini ostrôžkov predviedli svoje umenie - prva
Páčil sa vám článok?

Jeden z najznámejších tanečných súborov na Slovensku Čarovné ostrohy vychováva novú generáciu mladých tanečníkov. Pred rokom totiž vznikli Čarovné mini ostrôžky pre deti od troch rokov a už prvý vážnejší úspech majú za sebou. V sobotu sa prišli pozrieť desiatky ľudí na námestie do Eurovea, kde v rámci Týždňa plážových športov predviedli fantastické vystúpenie...

Tie mladšie (3 a 4-ročné) sa premenili na kráľovné Elsy a zatancovali na skladbu z obľúbenej rozprávky Ľadové kráľovstvo. Nechýbali ani notoricky známe slovenské pesničky. Veľký úspech mal napríklad Čižíček, ktorého poznajú snáď všetky generácie Slovákov. Staršie deti od 6 rokov predviedli už naozaj prepracovanú choreografiu ľudového a aj moderného tanca. Trénerky, obe úspešné tanečníčky Janka (ešte aktívne tancuje v Čarovných ostrohoch) a Lucka boli počas vystúpenia spokojné a dojaté.

„S myšlienkou sám si vychovať tanečníkov som sa pohrával niekoľko rokov. No nikdy som nemal čas veci dotiahnuť dokonca. Nakoniec som sa pred rokom definitívne rozhodol. Moja výborná tanečníčka z Čarovných ostrohov Janka Nýblová má rada deti a sama mi povedala, že si ich zoberie pod patronát. Neváhal som,“ vysvetľuje zakladateľ, tanečník a choreograf Čarovných ostrohov Peter Živner.

Na svoje zverenkyne sa prišiel v sobotu aj osobne pozrieť. „Som naozaj šťastný. Tie malé baby sú také zlaté, aj keď choreografiu domotajú, ale to vôbec nevadí. Je fantastické, že sa postavia pred cudzích ľudí a v strese to odtancujú. A staršie baby? Proste úžasné. Teším sa, že sú  dobré a tento mesiac majú plánované ďalšie vystúpenie,“ povedal P.Živner.

(lb, Foto: lb)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie