Na Bosákovej je opäť dopravné ihrisko

23.10.2006
Páčil sa vám článok?

Zrekonštruované detské dopravné ihrisko opäť po rokoch otvorili na Bosákovej ulici v Petržalke 11. októbra. Ihrisko dalo opraviť občianske združenie Slovenský autoturist klub v spolupráci s Miestnym úradom v Petržalke.

Detské dopravné ihrisko budú v rámci vyučovania využívať žiaci prvých štyroch ročníkov petržalských základných škôl a každoročne sa na ňom vystrieda približne 2500 detí. Budú sa im venovať traja inštruktori, ktorí budú učiť teoretickú prípravu jazdy na bicykloch a kolobežkách a na malých cyklistov budú dohliadať aj priamo na ihrisku so semaformi a dopravnými značkami.

Podľa generálneho sekretára Slovenského autoturist klubu Zoltána Bojara sa klub stal v roku 2005 vlastníkom budovy v areáli detského ihriska a jedným z jeho zámerov bolo obnovenie zaniknutého dopravného ihriska. Konštatoval, že v spolupráci s Radou vlády pre bezpečnosť cestnej premávky a ministerstvom školstva sú od minulého roku schválené tematické plány vyučovania dopravnej výchovy v základných školách, podľa ktorých sa deti majú učiť bezpečnému dopravnému správaniu - ako chodci a cyklisti. Významnú úlohu pritom majú dopravné ihriská.

Slovenský autoturist klub je aktívny predovšetkým v oblasti technickej pomoci na cestách, cestovných a dopravných informácií, ako aj bezpečnosti na cestách. V Bratislave sú popri ihrisku na Bosákovej ulici k dispozícii aj dopravné ihriská na Exnárovej ulici v Ružinove a na Harmincovej ulici v Dúbravke.

Predchádzajúca vláda vyčlenila na tento rok osem miliónov korún na výchovu a vzdelávania v oblasti zvyšovania bezpečnosti v premávke a v oblasti praktického výcviku žiakov základných škôl na detských dopravných ihriskách.

Páčil sa vám článok?