O prvú triedu ZŠ v Jarovciach majú záujem aj deti z Rakúska a Maďarska

8.4.2017
0
O prvú triedu zš v jarovciach majú záujem aj deti z rakúska a maďarska - jarovce skolaskolka
Páčil sa vám článok?

Do Základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) v bratislavskej mestskej časti Jarovce prišlo v piatok (7.4.) a dnes dopoludnia na zápis do prvého ročníka ZŠ 54 detí. Prednostne z nich prijali 36 s trvalým pobytom v obci. Potvrdila to riaditeľka ZŠ Eva Ondrášeková.

„Prišli deti aj z rôznych obcí z okolia, najmä z Čunova a Rajky, ale aj Slováci z Mosonmagyaróváru, Bezenye, Kittsee, z Petržalky. Napríklad z nového sídliska Slnečnice pri Jarovciach neprejavila záujem ani jedna rodina,“ spresnila Ondrášeková, ktorá ráta s tým, že niektoré z detí dostanú odklad a ďalšie možno prijmú do súkromných škôl, kde sa robili aj talentové skúšky. Niektoré z detí, ktoré prišli na zápis, zatiaľ nebývajú v Jarovciach. Sťahovať sa budú až v septembri. Koľko detí do prvej triedy ZŠ napokon prijmú, však zatiaľ nie je jasné.

 „Ak by som išla na plnú naplnenosť tried, tak by sme mohli prijať 44 detí, ale keďže sa chystá nadstavba školy, nemáme priestory, a tak ešte nevieme, koľko detí bude prijatých,“ uviedla Ondrášeková. Podľa nej však ani po rozšírení kapacity miest v škole nebudú v Jarovciach viac ako dve prvé triedy, pretože počet obyvateľov v okolitých spádových obciach sa natoľko nezvýši.

Väčšina mestských častí Bratislavy, vrátane troch najväčších obvodov Petržalky, Ružinova a Nového Mesta, mala zápis detí do prvých tried ZŠ v piatok a dnes.

(TASR, Foto: archív)

Páčil sa vám článok?