Školáci si budú môcť vyberať svoje budúce povolanie

27.2.2017
0
Školáci si budú môcť vyberať svoje budúce povolanie - Bory Mall
Páčil sa vám článok?

Expozícia „Prvé detské mesto povolaní na Slovensku”, ktorej zámerom je príprava a realizácia projektov prispievajúcich k lepšej orientácii detí vo svete profesií pripravilo na dňa 28.2.2017 jedinečné podujatie pre deti základných škôl, ktoré sa uskutoční v nákupnom centre Bory Mall.

V rámci vzdelávacieho predpoludnia budú mať deti z 8.ročníka rôznych základných  škôl možnosť oboznámiť sa prostredníctvom 15 živých kníh (čo budú zástupcovia jednotlivých profesií) s rôznymi povolaniami a spolu s programom zloženým so súboru rôznych aktivít zameraných na jednotlivé zložky oblasti karierového poradenstva si naplánovať svoju budúcnosť. Deti sa naučia ako funguje reálny život a povolania v ňom. Čas strávený v Meste povolaní im ponúkne ideálnu kombináciu hry a vzdelania. Akcia sa bude konať na 1. Poschodí nákupného centra Bory Mall v Bratislave v čase od 10:30 do 12:30 hod a  program je určený predovšetkým pre deti zo základných škôl.

Cieľom týchto aktivít je u detí posledných ročníkov ZŠ rozvíjať zručnosti a kompetencie potrebné k výberu povolania a poskytnúť im k rozhodnutiu nevyhnutné informácie o trendoch pracovného trhu a takýmto spôsobom im uľahčiť výber budúceho povolania. Program spočíva v tom, že aplikuje široké spektrum neformálnych metód na oblasť plánovania budúcnosti a výberu povolania, čiže na karierové poradenstvo. V roku 2013 dostalo Mesto povolaní  ocenenie Národnej ceny karierového poradenstva za inovatívny a jedinečný prístup k vzdelávaniu detí základných škôl.

 (ars, foto: bm)

Páčil sa vám článok?