Sochy a maľby na Promenáde v Danubiane

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pod názvom Promenáda v parku uvádza Danubiana výstavný projekt plastík v priestore priľahlého parku pozdĺž nábrežia Dunaja. Projekt otvára kolekcia devätnástich monumentálnych diel amerického sochára holandského pôvodu Hansa Van de Bovenkampa.

Hans Van de Bovenkamp začal svoju sochársku dráhu v New Yorku. Jeho tvorba od začiatku smerovala k monumentálnym dielam, určeným do otvoreného prírodného priestoru parkov alebo do architektonického prostredia. Van de Bovenkamp vytvoril svoje kolosy z nehrdzavejúcej ocele tak, aby vytvárali svetelné hry. Tvary sôch sa vyznačujú dynamickým vlnovitým pohybom buď vertikálnym alebo do šírky, na spôsob zviditeľneného vetra alebo vírivého pohybu v prírode. Diela Hansa Van de Bovenkampa môžete obdivovať do 1. októbra.

Vo výstavných priestoroch Danubiana Meulensteen Art Museum otvorili tiež výstavu s názvom Expresívne tendencie v rakúskom výtvarnom umení po roku 1960. Výstava prezentuje polohy rakúskej maľby od roku 1960 až do súčasnosti, sledujúce expresívne, gestické tendencie a predstavuje výtvarníkov, ktorých diela ukazujú rozdielne maliarske postupy. Tendencie v rakúskom výtvarnom umení môžete vidieť do 17. septembra.

Páčil sa vám článok?