Knižné búdky zmizli, zničili ich vandali

9.10.2016
0
Knižné búdky zmizli, zničili ich vandali - knizna_budka_karlovka
Páčil sa vám článok?

Lesopark v Líščom údolí mal pre svojich návštevníkov aj niečo navyše. Dve knižné búdky, z ktorých si mohli zobrať knihy a počas oddychu pod stromami prečítať. Od začiatku septembra to však nejde. Búdky zmizli a návštevníci oddychovej zóny márne pátrali prečo...

Ako prvá sa v polovici prázdnin stratila búdka v strede údolia, v polovici septembra sa za ňou pobrala aj druhá, umiestnená pri východe smerom do Dúbravky. „Chýbajú nám, vždy, keď sme sem prišli, tak sme sa pozreli, či v búdkach nie sú nejaké zaujímavé knihy, navyše sami sme tam odniesli asi dvadsať našich starších kníh,“ prezradil Karlovešťan Slavo Chlup.

„Knižné búdky, ktoré v Líščom údolí osadil Miestny úrad v Karlovej Vsi, zničili vandali. Keďže už boli nezrekonštruovateľné, stiahli sme ich z tejto lokality. Karlova Ves tam plánuje osadiť nové knižné búdky. Vyžaduje si to však náklady, ktoré v tohtoročnom rozpočte už nie sú vyčlenené. Nové knižné búdky osadíme v budúcej sezóne aj s kamerovým systémom,“ informoval hovorca mestskej časti B. Heldes.

(db)

Páčil sa vám článok?