ZŠ Veternicovu ministerstvo už vyradilo

7.8.2016
0
Zš veternicovu ministerstvo už vyradilo - zs_veternicova
Páčil sa vám článok?

Základná škola na Veternicovej ulici 20 v Karlovej Vsi končí. Rozhodlo o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Rezort tak potvrdil rozhodnutie miestneho zastupiteľstva. Škola zatvorí svoje brány 31. augusta.

„Zriaďovateľ dostatočne uviedol dôvody na vyradenie školy zo siete, takisto preukázateľne a dostatočne zabezpečil výchovu, vzdelávanie a stravovanie žiakov po zrušení školy," uvádza sa v rozhodnutí MŠ SR. Povinná školská dochádzka pre žiakov bude od 1. septembra 2016 zabezpečená na ZŠ A. Dubčeka na Majerníkovej 62, ktorá je vzdialená 0,7 km a na ZŠ Karloveská 61, ktorá je vzdialená 2,7 km.

Rodičia detí, ktoré navštevovali ZŠ Veternicova, nemuseli prihlásiť svoje dieťa do novej školy osobne. Stačilo, ak do konca júla vyplnili žiadosti o prijatie cez webstránky ZŠ A. Dubčeka alebo ZŠ Karloveská 61.

Ďalšie informácie môžu rodičia získať prostredníctvom mailových adries. Uvedené školy prichýlia všetkých žiakov zo Základnej školy Veternicova a začiatkom augusta pripravia začiatok nového školského roka.

(bh)

Páčil sa vám článok?