V Lamači si pripravujú svojich nulťákov

29.3.2016
0
V lamači si pripravujú svojich nulťákov - skola_trieda
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Lamač pripravuje projekt Lamačskí nulťáci, ktorý je zameraný na optimálny prechod detí medzi materskou školou a základnou školou.

Na starosť ho dostala Základná škola na Malokarpatskom námestí, v mestskom rozpočte je na to vyčlenených 10-tisíc eur. Mestská časť upozorňuje, že projekt nesúvisí s pojmom nultý ročník v zmysle školského zákona, ktorý je financovaný štátom a je určený pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia. Podmienkou na zaradenie dieťaťa do nultého ročníka je trvalý pobyt v Lamači.

Do projektu sa môže zapojiť dieťa, ktoré bude mať k septembru 6 rokov a jeho rozumové schopnosti sú normálne, je emociálne zrelé, môže však zaostávať vo vývine grafomotoriky a zrakovo-motorickej koordinácie, v rečovom vývine. Prípadne to môže byť aj päťročné dieťa, ktorého rozumový výkon je vysoko nadpriemerný, je emociálne i sociálne zrelé.

Nultý rok školskej dochádzky by bol pre tieto deti štartovacím do prvého ročníka. Učebný plán, obsah a rozsah učiva by bol akceptovaný podľa požiadaviek ministerstva školstva pre nultý ročník.

(st)

Páčil sa vám článok?