Rača zrekonštruuje ďalšiu materskú školu

18.2.2016
0
Rača zrekonštruuje ďalšiu materskú školu - ms_baronka
Páčil sa vám článok?

Kapacita Materskej školy (MŠ) Barónka v bratislavskej Rači sa v priebehu nasledujúcich mesiacov zvýši na dvojnásobok. Priestory škôlky rozšíri mestská časť formou nadstavby i kompletnej rekonštrukcie budovy. Vďaka novým priestorom bude môcť škôlka prijať od septembra o 50 detí viac ako doteraz.

"Rekonštrukcia ráta so zateplením, výmenou rozvodov i vynovením sociálnych zariadení. Na prvom poschodí pribudnú dve úplne nové triedy aj s príslušenstvom," informoval starosta Rače Peter Pilinský.

Predpokladaná hodnota zákazky vo verejnej súťaži bola stanovená na 440.000 eur. "Časť týchto peňazí, 110.000 eur, sme získali z vládnej dotácie z programu určeného na rozširovanie kapacít materských škôl," pripomenul starosta.

Víťaz súťaže má rekonštrukciu stihnúť od marca do konca augusta. "Chceme, aby v septembri prišli deti do úplne novej a väčšej škôlky," uviedol Pilinský.

Približne 50 detí, ktoré navštevujú v súčasnosti MŠ Barónka, sa bude dočasne hrať a vzdelávať v priestoroch škôlky na Gelnickej ulici.

Práve na Gelnickej rozšírila mestská časť priestory škôlky v minulom roku. Po MŠ Barónka je naplánovaná rekonštrukcia škôlky Pri Šajbách.

(TASR)

Páčil sa vám článok?