Vďaka novej dotácii zrekonštruujú a rozšíria kapacitu ďalšej školy

18.11.2015
0
Vďaka novej dotácii zrekonštruujú a rozšíria kapacitu ďalšej školy - ms_pri_sajbach
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rača získala ďalšiu dotáciu od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR 55-tisíc eur, ktorú použije na rekonštrukciu a rozšírenie kapacít Materskej školy Pri Šajbách.

„O dotáciu sme požiadali vzhľadom na nutnosť obnovy a vytvorenia nových miest pre deti v Materskej škole Pri Šajbách, ktorá zostala ako posledná v poradí bez rekonštrukcie. Veľmi sa teším, že naša žiadosť bola úspešná. Aj vďaka dotáciám pribudlo a v najbližších dvoch rokoch pribudne v našich škôlkach viac ako 180 nových miest,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

Za posledné tri roky prešli kompletnou rekonštrukciou takmer všetky predškolské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti MČ Rača, pričom posledná, ešte len v auguste dokončená MŠ Gelnická dokonca zväčšila svoju kapacitu o dve triedy. Rača teda mohla už od tohto školského roku prijať o takmer 50 detí viac. Ďalšou v poradí, ktorá sa začne rekonštruovať na jar 2016, je MŠ Barónka, kde na rozšírenie kapacít o dve triedy formou nadstavby získala Rača dotáciu 100-tisíc eur.

Ďalším významným krokom na ceste k vytváraniu nových miest v račianskych materských školách bolo schválenie odkúpenia zdevastovanej budovy bývalého sanatória na Novohorskej ulici, o ktorom rozhodli račianski poslanci na septembrovom zastupiteľstve.

Na kúpu tejto budovy zo sedemdesiatych rokov minulého storočia s cieľom vybudovať celkom novú, v poradí ôsmu račiansku materskú školu, vyčlenila mestská časť takmer 334-tisíc eur.

(ts)

Páčil sa vám článok?