Zmiešaná štvorhra je komédia z najsúčasnejšej súčasnosti

17.11.2015
0
Zmiešaná štvorhra je komédia z najsúčasnejšej súčasnosti - rnd_zmiesana_stvorhra
Páčil sa vám článok?

Kabaretnou novinkou Na dobrej adrese začalo 53. divadelnú sezónu presídlené Radošinské naivné divadlo (RND). Svojich verných divákov však už pozýva na nový celovečerný satirický titul, ktorý uvedie v Bratislave na Záhradníckej ulici 95.

"Bude to komédia z tej najsúčasnejšej súčasnosti a má názov Zmiešaná štvorhra," povedal pre TASR Stanislav Štepka, autor komediálnej "správy zo zápasu dňa", ktorá skúma typickým radošinským humorom momentálny stav a kvalitu súčasného slovenského života, mieru nášho úsilia a najmä hľadania ľudského šťastia.

"Predstavíme dve sociálne skupiny súčasného Slovenska. Jednej sa ohromne darí, je úspešná, a tá druhá skupina ráta centy, aby jej to vyšlo. My sa pokúsime byť aj na jednej strane, aj na druhej a vyrozprávať, ako prežijú jeden deň," priblížil novú trpkú komédiu umelecký šéf RND a autor novej hry, ktorá "začína ráno - ranným milovaním a končí večerom - večerným vypnutím televízora". "Prežijeme s nimi jeden deň na javisku, dúfam, že sa bude veľmi podobať tým, ktorí sa na to budú dívať z hľadiska," doplnil Stanislav Štepka, ktorý sa podujal na 24-hodinový, azda až indiskrétny výskum a pohľad do života úplne odlišných slovenských rodín. Výsledkom má byť čo najkonkrétnejšia správa o trpko-smiešnych účastníkoch dedinsko-mestskej ľudskej zápasovej štvorhry či hry, v ktorej sa tak trochu nepriamo zápasí o zmysel ľudského šťastia.

Režisérom inscenácie Zmiešaná štvorhra, "jednodňového náhľadu do inak situovaných slovenských rodín", je Juraj Nvota v dramaturgii Mirky Čibenkovej. V novinke účinkuje takmer celý súčasný súbor RND. Premiéra sa uskutoční v piatok 20. a v sobotu 21. novembra.

(TASR)

Páčil sa vám článok?