Sunset Fest: hudba na petržalskom nábreží

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Známa „rocková záhrada“ Propeler na petržalskom nábreží medzi Starým a Novým mostom funguje nielen ako odpočívadlo pre bratislavských výletníkov, ale najmä ako miesto s ponukou pravidelných hudobných podujatí.

Bodkou za letnou koncertnou sezónou v Propeleri bude festival s názvom Sunset Fest. Piaty ročník akcie, na ktorú je tak ako každý rok vstup voľný, ponúkne päť večerov hudby a zábavy od 31. 8. do 4. 9.

Sunset Fest sa začne v stredu 31. 8.: v priebehu džezového večera sa popri sprievodnej formácii Bluesweiser na pódiu vystriedajú napríklad Silvia Josifoská, Juraj Griglák, Erich Boboš Procházka a ďalší.

Štvrtkový program (1. 9.) ponúka mená Ice Breakers, Nový Rownák a Feelme. Hlavným ťahákom však budú vystúpenia dvoch gitaristov. Najprv sa predstaví bratislavský rodák a multiinštrumentalista Peter Luha a na záver druhého dňa zahrá žilinsky muzikant Paľo Chodelka a jeho formácia Liquid Bogie Roll.

Tretí, piatkový deň festivalu bude patriť alternatívnej scéne. Po domácich Dewachan a každoročnom rakúskom hosťovi Donkey Tea príde na rad bratislavsko-kanadské zoskupenie Love Blade a rocková skupina Stares. Napokon sa publikum dočká koncertu recesisticko-alternatívneho výhonku prešovskej scény s názvom Chiki Liki Tu-A. Po nich zaspieva ešte britský charizmatický spisovateľ a spevák Phil Schoenfelt, ktorý však už niekoľko rokov býva v Prahe.

Hlavným festivalovým dňom je tradične sobota. Z bratislavskej scény sa tu predstavia skupiny Andantea a Margot spolu s Andrejou Zimaniovou. Záver soboty bude patriť tak ako minulý rok Českej kultovej kapele Jolly Joker and Plastic Beatles of the Universe. Zakončením tohtoročného Sunset Festu bude nedeľné vystúpenie skupiny Con Spirito a hudobných hostí.

Páčil sa vám článok?