Dni dizajnu potrvajú do 29. októbra

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po štvrtýkrát sa okrem niekoľkých európskych metropol na dva týždne aj Bratislava stáva dejiskom výberovej prehliadky kreativity. Festival Dni dizajnu odštartoval 19. 10 a počas desiatich dní ponúkne odbornej aj širokej verejnosti, milovníkom krásnych vecí a priekopníkom moderného životného štýlu príležitosť zoznámiť sa s tvorcami a výrobcami špičkových dizajnových produktov.

Novinky slovenských aj svetových značiek odhalia viaceré interiérové štúdiá a firmy, ťažiskom festivalu však bude výberová prehliadka Design salon 2004 ktorá sa uskutoční od 20. do 24. októbra v priestoroch Incheby. Výstava s hlavnou témou Sit down!/Posaďte sa! predstaví dizajnový sedací nábytok nielen zahraničných, ale aj mladých slovenských autorov a prehliadka svietidiel z dielní renomovaných dizajnérov bude po skončení akcie umiestnená v Galérii Hit v budove VŠVU na Hviezdoslavovom námestí.

Na Dňoch dizajnu spolupracuje množstvo inštitúcií: v SNG je už od začiatku októbra inštalovaná prehliadka Mladý maďarský a slovenský dizajn (Dvorana MK SR), v priestoroch Rakúskeho kultúrneho fóra zase môžete navštíviť expozíciu dizajnových obalov mladých rakúskych výtvarníkov. Program doplní napríklad aj autorská výstava Juraja Závodného v K-Gallery na Ventúrskej 8 (od 20. 10.) alebo expozícia dizajnového úžitkového skla z dielne Patrika Illa v Interiérovom Štúdiu Flader na Martinčekovej 17. Podrobné informácie sú verejnosti k dispozícií v informačných centrách festivalu, teda v Inchebe (hala B, stred) alebo v K-Gallery.

Páčil sa vám článok?