Rozprávka Čert a Kača v Starej radnici

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

V rámci letného cyklu Rozprávková radnica sa 3. júla o 17.00 h odohrá na Nádvorí Starej radnice predstavenie Dreveného divadla Čert a Kača.

Rozprávky a komické podobenstvá v podaní divadiel a originálnych súborov zavedú divákov do kúzelného a malebného prostredia nádvoria Starej radnice.

Prvé predstavenie cyklu Rozprávková radnica Čert a Kača je klasická rozprávka o jazyčnatej Kači a jej návšteve v pekle. Detskí diváci sa prostredníctvom tvrdohlavej dievčiny dostávajú do pekelného sveta bez toho, aby ilúziu príbehu narúšala prítomnosť herca. V ich očiach bábky žijú svoj skutočný život, nositeľom herectva je Principál, jediná živá bytosť na javisku.

Predstavenie klasickej rozprávky Čert a Kača je hereckým koncertom autora dramatizácie a výtvarníka Mgr. Ladislava Milka. Okrem svojbytného života drevených marionet divadlo umožňuje detskému divákovi nenásilným spôsobom nahliadnuť aj do sveta vážnej hudby, čo je v živote dnešných detí viac-menej unikátne a prinajmenšom zaslúžené. Vstupné je 30 korún.

Páčil sa vám článok?