Socha a objekt aj toto leto v Bratislave

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Už po jedenástykrát organizuje Galéria Z medzinárodnú sochársku výstavu, ktorá sa koná každoročne v Bratislave v rámci letnej ponuky kultúrnych podujatí.

Pri tomto veľkorysom podujatí s Galériou Z spolupracujú viaceré galérie, v tomto roku galérie Slovenskej sporiteľne, Francúzskeho inštitútu, Bulharského kultúrneho a informačného strediska a Rakúskeho Kulturforumu, ďalej Galéria Komart, Nova a Galéria K.

Výstava Socha a objekt patrí k ojedinelým medzinárodným prehliadkam z oblasti výtvarného umenia, ktoré sa v Bratislave vôbec konajú. Hlavné mesto sa tak cez leto stáva miestom, kde sa stretávajú kvalitné umenie i významné umelecké osobnosti. Tento rok výstava predstaví takmer štyridsiatku sochárov z rôznych európskych krajín a USA. Medzi nimi budú diela napr. H. Brucha, R. Kollnitza, J. Gundersena, J. Chmelařa, J. Kedziora, J. Meliša, Š. Palu, P. Rollera, J. Zoubka.

Z výtvarného hľadiska budú zastúpené rôzne štýly, od objektov ktoré pracujú s figúrou, cez inštalácie, objekty geometrického charakteru a minimalizmus až po sklené objekty. Variabilnosť koncepcie sa snaží aspoň v náznakoch sprostredkovať divákom mnohotvárnosť v súčasnom sochárskom dianí. Výstava Socha a objekt XI. potrvá celé leto až do 2. septembra.

Páčil sa vám článok?