Vodárenské múzeum má novú expozíciu

24.9.2014
0
Vodárenské múzeum má novú expozíciu - bvs_muzeum
Páčil sa vám článok?

Do sveta trojrozmerných digitálnych vizualizácií, najnovších prezentačných technológií i originálnych makiet technických pamiatok pozýva návštevníkov Vodárenské múzeum v Bratislave, ktorého zriaďovateľom je Bratislavská vodárenská spoločnosť a.s. (BVS).

Nová expozícia je venovaná súčasnému i minulému vodárenskému systému Bratislavy a okolitému regiónu v pôsobnosti BVS. Umiestnená je v obnovenej elektrickej časti prvej čerpacej stanice pitnej vody v Bratislave z roku 1886. Otvorená bude v doobedňajších hodinách počas celého pracovného týždňa. BVS investovala do zreštaurovania interiéru technickej pamiatky a vytvorenia expozície, ktorá je vhodná aj ako doplnok k školskému vyučovaniu, viac ako 200-tisíc eur.

Expozícia vodárenského systému BVS je rozdelená na časť histórie bratislavského vodárenstva od 19. storočia do konca 2. svetovej vojny a na časť popisujúcu súčasný systém vodárenstva.

(bvs)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?