Račianske vinobranie bude tento rok cez druhý septembrový víkend

29.8.2014
0
Račianske vinobranie bude tento rok cez druhý septembrový víkend - racianske_vinobranie
Páčil sa vám článok?

Tohtoročné Račianske vinobranie bude v uliciach tejto bratislavskej mestskej časti od piatku 12. septembra do nedele 14. septembra 2014. Najväčším lákadlom bude najmä pestrý program, v rámci ktorého vystúpi jedna z najpopulárnejších hudobných skupín HEX, ďalej sa predstavia Vidiek, Andrej Šeban Band či obľúbení Belasí.

Hlavný program bude v čiastočne vynovenom račianskom amfiteátri. „Termín ukončenia celej rekonštrukcie je až v máji budúceho roku, čiže práce je tu ešte veľa. Na vinobraní budú návštevníci vidieť len malú časť rekonštrukcie a opráv, ktorými náš amfiteáter prechádza,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

Návštevníci Račianskeho vinobrania si budú môcť pozrieť aj SĽUK, Jožka Černého s cimbalovkou a až do polnoci sa budú môcť zabávať na tradičnej Oldies párty.

Na návštevníkov budú samozrejme čakať stánky s vínom, burčiakom, jedlom, aj remeselnými výrobkami, ktoré sa budú tiahnuť po Barónke a Alstrovej ulici až na Námestie Andreja Hlinku. Kolotoče budú tak ako po minulé roky, rozložené na Rustaveliho ulici.

Tento rok sa v rámci vinobrania bude krstiť nová kniha o Rači, krstnými rodičmi budú herečka Eva Krížiková a operný spevák Martin Babjak.

Dopravné spojenie na Račianske vinobranie bude zabezpečené linkami MHD - električky č. 3 a 5, autobusy denných liniek č. 52, 54,55, 56, 59, 65, 75, nočné linky č. N55, N56.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?