Jarovskí žiaci zlepšujú životné prostredie

4.2.2014
0
Páčil sa vám článok?

Žiaci Základnej školy s materskou školou na Trnkovej ulici v Jarovciach od júna 2012 pracujú na medzinárodnom projekte COMENIUS. Podieľa sa na ňom aj osem škôl z Francúzska, Španielska, Portugalska, Talianska, Lotyšska, Rumunska, Dánska, Česka a Poľska.

Témou projektu sú Lesy a trvalá udržateľnosť – Čas učiť sa a konať (Forests and Sustainability - Time to Learn and Activity). Cieľom je, aby žiaci boli modelmi dobrého občana v miestnej komunite, obohacovali si vzdelanie aktivitami, ktoré zlepšujú životné prostredie a kvalitu života ľudí. Vymieňajú si informácie o rozličnostiach v sociálno-ekonomickej situácii a problematike menšín.

Na les sa dá pozerať ako na plochu pokrytú stromami, ale môže znamenať aj niečo iné. V prípade anglického slova FOREST, čiže les, to môže byť aj Future, Oxygen, Respect, Europe, Steafastness and Stability, Tolerance, čiže budúcnosť, kyslík, rešpekt, Európa, trvalá stabilita a tolerancia.

Doteraz boli tri pracovné stretnutia zástupcov zúčastnených škôl - v Taliansku, Španielsku a v Dánsku. Štvrté stretnutie bude od 10. do 14. februára 2014 v Jarovciach. Projekt bude ukončený v júni 2014.

(ond)

Páčil sa vám článok?