Základná škola na Hubeného ulici získala "zelený" certifikát

22.9.2013
0
Základná škola na hubeného ulici získala "zelený" certifikát - zelena_skola
Páčil sa vám článok?

Základná škola s materskou školou J. A. Komenského na Hubeného ulici v bratislavskej mestskej časti Rača získala za svoje aktivity v uplynulých dvoch školských rokoch medzinárodný certifikát Zelená škola a vlajku siete Eco-Schools.

Zelená škola je najväčší certifikačno-vzdelávací ekoprogram na svete, do ktorého je zapojených viac ako 40.000 škôl z 53 krajín sveta. Od roku 2004 pomáha aj slovenským školám realizovať environmentálnu výchovu prepojenú s praktickými krokmi. "Tie vedú našu školu a jej žiakov k šetrnejšiemu prístupu voči životnému prostrediu. To, že ZŠ s MŠ Jána Amosa Komenského získala medzinárodný certifikát a tiež to, že sme sa stali členmi veľkej celosvetovej rodiny zelených škôl, nás nesmierne potešilo," povedala riaditeľka školy Tatiana Kizivatová.

Ako dodala, "certifikát programu Zelená škola je udeľovaný školám, ktorým sa úspešne podarí zrealizovať stanovených sedem krokov k Zelenej škole, dosiahnuť viditeľné zmeny v škole a jej okolí a splniť certifikačné kritériá. Získaním certifikátu sa však naše úsilie nekončí a my chceme pokračovať v začatej ceste".

(TASR)

Páčil sa vám článok?