V Rači chystajú vinobranie, hrať prídu Horkýže Slíže aj Zóna A

10.9.2013
0
V rači chystajú vinobranie, hrať prídu horkýže slíže aj zóna a - raca_trhy
Páčil sa vám článok?

Prípravy na najnavštevovanejšie podujatie v Rači sú v plnom prúde. Račianske vinobranie bude od štvrtka 13. do nedele 15. septembra 2013.

Na račianskych uliciach nebudú ani tento rok chýbať stánky, kolotoče, trampolíny či zvieracia mini farma v Obecnom dome. Aj tento rok sa bude súťažiť o najlepší burčiak či najkrajší strapec hrozna. Bohatý program bude v amfiteátri v Knižkovej doline aj pred Nemeckým kultúrnym domom. V amfiteátri bude v piatok podvečer hlavným hosťom Zóna A (20.00 h), v sobotu Lavaganze (20.00 h) a v nedeľu Horkýže Slíže (19.30 h).

V piatok 13. septembra o 17.00 h bude v Nemeckom kultúrnom dome krst knihy kuchára Františka Janatu Tradičné račianske jedlá. V sobotu 14. septembra sa o 17.30 h na tom istom mieste začne lisovanie hrozna a ochutnávka muštu, pričom budú vyhodnotené súťaže Račianskeho vinohradníckeho spolku.

Neodmysliteľnou súčasťou Račianskeho vinobrania sú stánky s gurmánskymi pochúťkami a bohatým výberom kvalitných vín, najmä z produkcie račianskych vinárov.

(rac)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?