Tradičné račianske jedlá vyjdú v knihe kuchára F. Janatu

18.7.2013
0
Tradičné račianske jedlá vyjdú v knihe kuchára f. janatu - janata_frantisek
Páčil sa vám článok?

Tradičné račianske jedlá vyjdú knižne z autorského pera kuchára Františka Janatu z Rače. Knihu slávnostne uvedú do života na tradičnom Račianskom vinobraní 2013 v dňoch 13. až 15. septembra 2013.

Nová kniha majstra kuchára a prezidenta Asociácie slovenských kuchárov a cukrárov Františka Janatu vyjde pod názvom Tradičné račianske jedlá. Autor zostavil kolekciu jedál, ktoré pochádzajú ešte z čias, keď sa bratislavská mestská časť volala Račišdorf.

"Čitatelia v nej nájdu recepty v pôvodnom račianskom nárečí na legendárnu račanskú fizulovú poléfku, račanskú roštenku, pochúťku v zemiakovej placke, gazdovskú vinohradnícku roládu, drškové soté, alebo diviačie stehno so šípkovou omáčkou, či jelení guláš a mnoho ďalších chutných tradičných miestnych jedál," uviedla Eva Miklánková z MÚ v Rači.

Podobne ako v prípade Janatovej knihy Vinohradnícke povesti sa na vydaní novej kuchárskej knihy finančne podieľa aj Mestská časť Bratislava - Rača.

(TASR)

Páčil sa vám článok?