Rusovčania v sobotu pozývajú na Zadunajský majáles

4.5.2013
0
Rusovčania v sobotu pozývajú na zadunajský majáles - majales_rusovce1
Páčil sa vám článok?

Už 14. ročník Zadunajského majálesu chystajú na sobotu 4. mája 2013 bratislavské Rusovce. V areáli parku pri kaštieli na návštevníkov od 14.00 h čaká folklór, country aj stánky s občerstvením a zábava pre deti.

Zadunajský majáles voľne odštartovalo zdobenie a stavanie mája v utorok 30. apríla. Ten už stojí v Rusovciach na námestí. "Stavanie mája a oslava tohto mesiaca je tradičnou vidieckou hodnotou, starý zvyk. To si zachovávame, keďže Jarovce, Rusovce a Čunovo majú stále vidiecky charakter," povedala pre TASR prednostka miestneho úradu v Rusovciach Oľga Gáfriková.

Každoročne sa podľa Gáfrikovej v Rusovciach usilujú, aby mal majáles svoj stály charakter, aby priniesol aj tradície. Inak to nebude ani tento rok. Po slávnostnom otvorení podujatia vystúpi so svojim spevom Základná umelecká škola, ktorá má v Rusovciach pobočku. Potom už návštevníkov budú zabávať miestne súbory chorvátskej kultúry Tamburáši, Tamburica a Konjic či Ljubljanka z Jaroviec a Čunova, ale aj folklórny súbor Ekonóm či rusovský detský folklórny súbor Gerulata. Od 17.00 h nastúpi na pódium country hudba, návštevníkom bude hrať kapela Atak, ktorú vystrieda Roxette-Tribune. O 20.00 h začne v parku diskotéka, ktorá by mala skončiť hodinu po polnoci. Pripravené budú aj stánky s občerstvením, hračkami, pukance, cukrová vata či šmykľavka a trampolíny pre deti.

Vlani na majáles podľa Gáfrikovej prišlo okolo 800 ľudí, podobný záujem očakávajú v mestskej časti aj tento rok. "Aj keď trošku nám bude konkurovať Bratislavský majáles," podotkla Gáfriková.

Hlavným organizátorom Zadunajského majálesu je mestská časť Bratislava–Rusovce a spoluorganizátormi sú ďalšie zadunajské mestské časti Petržalka, Jarovce a Čunovo.

(TASR)

Páčil sa vám článok?