Kino Rača sa vracia filmom Miluj ma alebo odíď

17.2.2013
0
Páčil sa vám článok?

Filmové premietania v Rači sa po januárovej pauze vracajú do Nemeckého kultúrneho domu. V pondelok 25. februára o 19.00 h si diváci pozrú nový slovenský film režisérky Mariany Čengelovej – Solčanskej, Miluj ma alebo odíď. Súčasťou predstavenia bude i beseda s režisérkou filmu a predstaviteľom hlavnej postavy hercom Markom Igondom.

Po krátkej prestávke v Rači opäť ožijú filmové predstavenia. V tomto roku bude Kino Rača, vzhľadom na hustý kultúrno-spoločenský program, v Nemeckom kultúrnom dome premietať raz mesačne. Kinu bude patriť vždy posledný pondelok v mesiaci, začiatky premietaní sú o 19.00 h.

"Sme radi, že aj v roku 2013 môžeme Račanom ponúknuť okrem iných kultúrnych podujatí tiež kino. Našou snahou je popri bežnom premietaní filmov dať divákovi aj čosi navyše. Napríklad vo forme besedy s protagonistami filmov, ale taktiež špeciálnou dekoráciou priestorov, vernostným programom, či drobnými súťažami. Veríme, že už na tohtoročnú premiéru a debatu s režisérkou Solčanskou, mimochodom Račankou a Markom Igondom prilákame dosť divákov. Doterajšie skúsenosti s týmto formátom boli veľmi pozitívne," povedal račiansky starosta Peter Pilinský.

Dramaturgia Kina Rača je postavená na overených domácich a zahraničných tituloch. Po račianskej premiére filmu Miluj ma alebo odíď si diváci budú môcť 25. marca pozrieť úspešný francúzsky film Nedotknuteľní.

(TASR)

Páčil sa vám článok?