Každú prvú nedeľu v mesiaci je vstupné do múzeí bezplatné

2.2.2013
0
Každú prvú nedeľu v mesiaci je vstupné do múzeí bezplatné - vystava
Páčil sa vám článok?

Po dobrej skúsenosti s projektom každá prvá nedeľa v mesiaci zdarma pre návštevníkov expozícií Slovenskej národnej galérie sa minister kultúry Marek Maďarič rozhodol rozšíriť možnosť bezplatného vstupu v tento deň aj pre návštevníkov múzeí, patriacich do zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva kultúry.

Túto možnosť môžu milovníci kultúry  premiérovo využiť už v nedeľu 3. februára, kedy sa tak pre nich zadarmo otvoria nielen expozície Slovenskej národnej galérie, ale aj brány Slovenského národného múzea (vrátane jeho 18 špecializovaných múzeí),  Slovenského technického múzea v Košiciach (všetkých 10 pracovísk) a Múzea Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici (všetky 4 pracoviská).

Celkovo bude návštevníkom vždy prvú nedeľu v mesiaci otvorených bezplatne 37 výstavných a expozičných priestorov a pracovísk múzeí a galérií po celom Slovensku, vrátane najnavštevovanejších, ako sú SNM - Múzeum Červený Kameň, SNM – Spišské múzeum a jeho Spišský hrad, SNM – Múzeum Bojnice, SNM –Múzeum Betliar a ďalšie.

Podrobnosti o otváracích hodinách a podmienkach vstupu nájdu návštevníci na webových stránkach jednotlivých múzeí a na stránke SNG.

(TASR)

Páčil sa vám článok?