Od piatka do nedele budú v Karlovej Vsi hody

25.9.2012
0
Od piatka do nedele budú v karlovej vsi hody - Karlovesky strapec
Páčil sa vám článok?

Tradičné Karloveské hody sa začnú v piatok 28. septembra 2012 o 15.30 h na Námestí sv. Františka stavaním hodového stromu a viazaním hodového strapca. O 17.15 h sa vyberie hodový sprievod ku Kostolu sv. Michala, kde bude od 18.00 h svätá omša. Potom bude nasledovať sprievod ku krížu a modlitba za zosnulých Karlovešťanov.

Hodová zábava naplno prepukne v sobotu a v nedeľu 29. a 30. septembra 2012 v Líščom údolí, kde je v oba dni od 14.00 h pripravený bohatý program. V sobotu vystúpi Folklórny súbor Čečinka, predstaví sa Pirátska odyssea pre deti, žiaci zo ZUŠ na Kresánkovej ulici, ľudová hudba Fidlikanti, Projekt z Davu (kapela DD) a o 19.30 h Peter Nagy a skupina Indigo.

Nedeľné popoludnie začne o 14.00 h Stražanovo bábkové divadielko s predstavením Gašparko a drak, potom vystúpi folklórny súbor Dolina, ľudová hudba Ferkovci, skupina Funkiez a o 19.00 h Janko Lehotský s kapelou a najväčšie hity Modusu.

Organizátor, ktorým je Karloveské centrum kultúry, okrem toho pripravil pre Karlovešťanov a návštevníkov z iných mestských častí aj atraktívne súťaže - v hode mobilom, o najstaršieho a najmladšieho Karlovešťana, jedácku súťaž vo varení guláša, do ktorej sa môžu prihlásiť jednotlivci, skupiny, nadácie, združenia, politické zoskupenia, jednoducho všetci, ktorí vedia variť dobrý guláš.

Z Kuklovskej ulice bude do Líščieho údolia v sobotu a v nedeľu od 13.00 do 18.00 h premávať každú hodinu Hodový vláčik.

Ako na správnej hodovej zábave ani na Karloveských hodoch nesmie chýbať tombola - detská bude v sobotu o 15.15 h, tombola pre dospelých bude v nedeľu o 18.15 h.

(krl)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?