V celoslovenskej Kinderiáde zvíťazili žiaci zo ZŠ Tbiliská

31.5.2012
0
V celoslovenskej kinderiáde zvíťazili žiaci zo zš tbiliská - Kinderiada
Páčil sa vám článok?

Vo finále Kinderiády zvíťazili deti zo Základnej školy na Tbiliskej ulici v Bratislave. Kinderiáda sú atletické preteky pre deti druhých až piatych tried slovenských základných škôl. V areáli študentského domova na Mladej garde v Bratislave sa uskutočnilo finále 6. ročníka tohto športového podujatia.

Druhé miesto získali žiaci zo ZŠ Márie Rázusovej-Martákovej v Liptovskom Mikuláši a tretie žiaci zo ZŠ na Trebišovskej v Košiciach.

Na deti čakali atletické disciplíny - beh na 60 metrov, skok do diaľky, skok z miesta, hod plnou a kriketovou loptou, štafetový beh na 4 x 60 metrov. Dvadsaťštyri škôl z celého Slovenska reprezentovali chlapčenské a dievčenské osemčlenné družstvá zložené zo žiakov druhého až piateho ročníka základnej školy.

Kvalifikačné kolá Kinderiády sa uskutočnili v ôsmich regionálnych mestách, z ktorých do finále postúpili po tri školy s najlepšími výsledkami. "Kinderiáda deťom ponúka možnosť zoznámiť sa s atletikou, ochutnať atmosféru skutočných pretekov a férového súťaženia. Zábavnou formou tak deťom približuje atletické disciplíny, ktoré vychádzajú z prirodzených pohybov človeka a stali sa základom všetkých ostatných športov," uviedla členka organizačného tímu pretekov Lenka Lendacká.

Školy, ktoré sa z regionálnych kôl prebojovali do finále, súťažili o 4980 eur určených na opravu školských športovísk a nákup športových potrieb. Všetky deti, ktoré sa zúčastnili na Kinderiáde, dostali množstvo zaujímavých darčekov, ktoré využijú pri ďalšom športovaní alebo učení. Odbornú garanciu nad projektom prevzal Slovenský atletický zväz. Nad 6. ročníkom podujatia v školskom roku 2011/2012 držala patronát dvojnásobná olympijská víťazka Elena Kaliská. Jednotlivé disciplíny Kinderiády rešpektujú osnovy telesnej výchovy pre základné školy a sú schválené ministerstvom školstva.

(TASR)

Páčil sa vám článok?