Račianske kino ožilo filmovým umením

5.4.2012
0
Páčil sa vám článok?

Filmové večery v Nemeckom kultúrnom dome na Barónke si už našli stálych divákov. Vždy prvý a tretí pondelok v mesiaci tu o 18.30 h premietajú film, ktorý si Račania na facebooku z ponuky 500 filmov. Výška vstupného je len 2,50 eur, takže záujemcov o dobré filmy je dosť.

Tretí pondelok je venovaný projektu Art Kino Rača. V ňom kino ponúka kvalitné a zaujímavé umelecké tituly od najznámejších režisérov ako Woody Allen, Pedro Almodóvar, či Alejandro Iňarritu. Nechýbajú ani absolútne novinky, slovenskú kinovú predpremiéru mal práve v Art Kine Rača vlaňajší film Tu to musí byť od Paola Sorrentina so Seanom Pennom v hlavnej úlohe.

Svoje miesto v programovej štruktúre majú aj tí najmenší diváci. Je pre nich prichystaných takmer 70 známych rozprávkových titulov. Do budúcnosti pripravujú aj besedy, či tematické akcie k filmom, seriálom či trilógiám.

S premietaním v Nemeckom kultúrnom dome začala račianska samospráva 6. februára 2012. Kino Rača má kapacitu 200 miest a niektoré predstavenia už boli aj vypredané. V pondelok 2. apríla hrali Polnoc v Paríži od Woodyho Allena, tretí aprílový pondelok budú hrať jeden z trojice - Faust (A. Sokurov, RUS, 2011), Volanie mora (P. Amenábar, ŠPA, 2004) alebo Spievanie v daždi (G.Kelly, USA, 1951). Rozhodnú o tom diváci.

(rac)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?