Hromadné bozkávanie si vyskúšalo asi 45 párov

14.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Pri príležitosti dnešného sviatku zaľúbených sa asi 45 párov v bratislavskom nákupnom centre Polus City Center na Vajnorskej ulici pokúsilo vytvoriť slovenský rekord v hromadnom bozkávaní párov.

"Urobili sme akciu vo vnútri, na Valentína býva zima. Slováci sú asi trošku hanbliví, pretože nedošlo veľa ľudí," konštatovala pre TASR Soňa Rebrová z neziskovej organizácie ŽELAJ SI. "Naraz sa bozkávalo približne 80 - 90 ľudí, čiže nejakých 45 párov. Budeme to ešte počítať a oficiálne registrovať kvôli tomu rekordu," doplnila organizátorka nevšednej valentínskej akcie s tým, že Slovenské rekordy budú informované o konečnom čísle, aby ich predstavitelia rozhodli, či rekord uznajú ako oficiálny ustanovujúci.

Hromadné bozkávanie si mohli zaľúbené páry ešte "prisladiť" kúskami z najväčšej valentínskej torty na Slovensku. Rekordná torta v tvare srdca mala rozmery 1,70 m x 1,20 m.

Podujatie, ktoré pesničkami spestrili Miro Jaroš, Dominika Mirgová a Barbora Baluchová, malo zábavný i charitatívny rozmer. Do rekordu bolo potrebné registrovať sa prostredníctvom registračného poplatku jedno euro. Výťažok z predaja registračných lístkov, valentínskej torty i balónikov použije nezisková organizácia ŽELAJ SI na plnenie snov chorých detí. "Z výťažku akcie sa budú plniť sny zomierajúcich detí," potvrdila Rebrová. Hrubý výnos zo zbierky odhadla na sumu 100 - 200 eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?