Mrznúcu Bratislavu rozohriala kubánska hudba

4.2.2012
0
Mrznúcu bratislavu rozohriala kubánska hudba - Havana1
Páčil sa vám článok?

Napriek treskúcej zime sa trochu karibského tepla do Bratislavy predsa len dostalo. Kubánska hudba v piatok večer ovládla Športovú halu na Pasienkoch pri vystúpení Live from Buena Vista The Havana Lounge.

Beznádejne vypredané Pasienky najskôr roztancovala slovenská tanečná skupina Sabrosura s majstrom Európy a vicemajstrom sveta Máriom Kovácsom, ktorý koncert kubánskeho fenoménu aj moderoval. Buena Vista The Havana Lounge tak mala publikum vynikajúco pripravené na to, aby náladu na Pasienkoch rozohnila úplne, čo sa jej aj podarilo.

Lazara Cachao, Amik Guerra, Alberto „Molote" Munoz, Evelio Galan, Yarin Oviedo či Jose Gil Pineda, z ktorých niektorí boli členmi pôvodnej a najznámejšej formácie Buena Vista Social Club, nezostali nič dlžní povesti, ktorá ich koncerty sprevádza. Fanúšikovia odchádzali nadšení a spokojní.

„O koncerte som sa dozvedela len pár dni pred jeho konaním od kamarátky, ktorá na túto chvíľu čakala celý rok. Netušila som, aká atmosféra tam bude, ale bolo to úžasné. Hudba, ktorá vás roztancuje, aj keby ste nechceli," povedala Jana z Pezinka, ktorá si prišla naživo vychutnať toto vystúpenie. „Bratislavské publikum opäť ukázalo, že mu kubánska hudba nie je cudzia. Práve naopak. Už niekoľko rokov pravidelne organizujeme koncert Buena Vista a zatiaľ každý zožal obrovský úspech. Slováci si sa naozaj vedia baviť," povedal organizátor koncertu Rudolf Héger z agentúry Music Art. Je teda viac, než pravdepodobné, že Buena Vista do Bratislavy zavíta aj o rok.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?