Gipsy Kings vystúpia na Pasienkoch

5.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

Slávna latino kapela Gipsy Kings sa po troch rokoch vracia do Bratislavy. V Športovej hale Pasienky vystúpia vo štvrtok 20. októbra 2011 o 19.00 h. Počas takmer dvojhodinovej show zaznejú najväčšie hity, ale aj skladby, ktoré aktuálne dokončujú.

Októbrový koncert by nemal uniknúť žiadnemu milovníkovi štýlov ramba, flamenco či salsa, z ktorých hudba Gipsy Kings pochádza. Gipsy Kings sú v celosvetovom meradle jednoznačne najúspešnejšou francúzskou skupinou. Od svojho prvého hitu Bamboleo, ktorý vyšiel v roku 1987, predali viac ako dvadsať miliónov nosičov, nakrútili dva hudobné filmy a v ďalších znela ich hudba (napríklad aj v kultovej snímke Big Lebowski).

Počas svojej viac ako dvadsaťročnej kariéry vydali osemnásť platní vrátane výberu najväčších hitov. Okrem spomínaného hitu Bamboleo si mnohí iste pripomenú piesne Volare či Baila Me,, ktoré už doslova zľudoveli.

Svetovú popularitu kapele zaručilo hlavne neortodoxné, popové predvedenie autorských pesničiek. Svoj hudobný štýl označujú ako Rumba Flamenca Camargue z južného Francúzska.

Kapelu tvoeia bratia Reyesovci (Nicolas, Canut, Paul, Patchai, Andre) a Baliardovci (Tonino, Paco, Diego), potomkovia španielskych cigánskych rodín, ktoré ušli na juh Francúzska počas španielskej občianskej vojny. Jose Reyes, otec bratov Reyesových, bol slávnym spevákom flamenca, spieval s gitaristom Manitas de Plata a medzi ich obdivovateľov patrili osobnosti ako napríklad John Steinbeck, Charlie Chaplin, Pablo Picasso, Miles Davis či Salvador Dalí.

(dš)

Páčil sa vám článok?