Takmer v každej škole v Rači čaká na deti novinka

31.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Takmer v každej škole či škôlke v bratislavskej mestskej časti Rača čaká na deti nejaká novinka. Napríklad v Základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Hubeného budú mať nové gastro zariadenie s kapacitou asi 600 stravníkov.

"Peniaze ostanú aj na ďalšie veci. Rača totiž vo verejnom obstarávaní vybrala ponuku, vďaka ktorej sa ušetria takmer dve tretiny sumy pôvodne určenej na tento účel. Takmer 20.000 eur sa teda môže použiť na ďalšie opravy či nákupy potrebného zariadenia. Do každej zo siedmich materských škôl zasa pribudnú interaktívne tabule," uviedol pre TASR Jaroslav Hinšt z Miestneho úradu v Rači.

Školy sa cez leto pustili aj do rekonštrukcií a opráv. V MŠ Cyprichova majú nové sociálne zariadenia, urobili orez stromov, hotová je aj projektová dokumentácia na prístavbu prístrešku nad vonkajším schodiskom, v MŠ Barónka majú opravené vonkajšie schody, triedy, dvere a majú aj nové poličky. V MŠ Gelnická vymaľovali triedy, spálne, umyvárne, opravená je vchodová bránka a v spoločenskej miestnosti majú deti nový koberec.

"Oprava vonkajších schodov a demontáž boxov v sociálnych zariadeniach bola potrebná v MŠ Tbiliská, oprava rozpadajúceho sa oplotenia, maľovka kuchýň a obnova náteru detských stoličiek v jedálni zasa v MŠ Plickova. V MŠ Pri Šajbách sú po zatečení opravené sociálne zariadenia, dávali sa nové obklady, maľovali sklady, opravili a natreli všetky lavičky, preliezky a detské atrakcie. V ZŠ s MŠ Hubeného majú v desiatich triedach nové osvetlenie, nábytok, v školskej družine novú podlahu a v materskej škole vymaľovaný interiér a demontované staré železné preliezky. V ZŠ Tbiliská vymaľovali šatne a severný trakt, urobila sa revízia telocvičného náradia a revitalizácia učebne fyziky," doplnil Hinšt.

Zmien a noviniek je v školách a škôlkach v Rači viac, pre 400 detí však bude nové úplne všetko. V školskom roku 2011/2012 by totiž malo do račianskych základných škôl nastúpiť 213 prváčikov, 188 nových predškolákov by malo začať chodiť do materských škôl. "Koľko ich naozaj nastúpi, bude známe v polovici septembra," dodal Hinšt.

(TASR)

Páčil sa vám článok?