S obsadením učiteľov nemajú v Jarovciach problém

20.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

V malej pohraničnej mestskej časti Bratislava-Jarovce nemajú zatiaľ problém s obsadzovaním učiteľských miest.

"Sme malá škola, to majú učitelia radi, pretože to sú iné pomery ako na veľkých školách, napríklad v susednej mestskej časti Petržalka, povedal pre TASR starosta Jozef Škodler. Podľa neho výhodou je, že Jarovce patria do Bratislavy.

Do tamojšej základnej školy chodia nielen jarovské deti, ale aj z blízkeho okolia, napríklad niekoľko školákov z maďarskej Rajky. "To sú slovenské deti, ktoré žijú v Maďarsku," konštatoval Škodler. Dodal, že evidovali aj záujem o umiestnenie dieťaťa do materskej školy z rakúskej obce Kittsee.

Jarovce sú mestská časť s približne 1500 obyvateľmi s trvalým pobytom, kde sa plánuje výstavba ďalších vyše 100 rodinných domov, čo bude znamenať, že pribudnú noví obyvatelia s deťmi. "V súvislosti s materskou školou nemáme problém s prípadným rozširovaním, sú priestory ešte pre jednu triedu. Čo sa týka ZŠ, v prípade nutnosti zvýšiť jej kapacitu budeme to zrejme riešiť nadstavbou," priblížil starosta.

V súčasnosti je v materskej škole vyše 70 detí a základnej škole približne 120 detí. Počas prázdnin dokončili Jarovčania výmenu okien za plastové v triedach a na budúci rok chcú vymeniť okná aj na chodbách, ak budú na to financie.

(TASR)

Páčil sa vám článok?