Pod holým nebom si môžte vychutnať 24 snímok

17.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Fanúšikovia kinematografie si môžu od 21. júla do 7. augusta postupne pozrieť na Magio pláži na bratislavskom Tyršovom nábreží 24 filmov. Po zotmení si vychutnajú pod holým nebom snímky domácich aj zahraničných autorov.

V deň otvorenia Magio kina a každý piatok a sobotu sa premietnu dve snímky za sebou. Úvodný večer bude vo štvrtok 21. júla patriť najlepšiemu režisérovi novodobej histórie slovenskej kinematografie Martinovi Šulíkovi. Program otvoria jeho tituly Záhrada a Všetko, čo mám rád. Hosťami okrem samotného režiséra bude aj predstaviteľka Heleny z filmu Záhrada Zuzana Šulajová, scenáristi Marek Leščák a Ondrej Šulaj či výtvarník Fero Lipták.

V rámci večera s Ondřejom Trojanom sa premietne jeho Občiansky preukaz a Pějme píseň dohola. Pripravené sú aj kultové oddychovky Pelíšky a Jízda. Diváci môžu vzhliadnuť od Woodyho Allena romantickú komédiu Užívaj si, ako sa len dá! a titul Vicky Cristina Barcelona. Na programe počas 18 premietacích dní je aj francúzsky, rumunský či škandinávsky večer. Oscarové filmy prezentuje Kráľova reč. Nezabúda sa ani na hudobné dokumenty o legendárnych Rolling Stones či The Doors.

TASR informovala koordinátorka projektu Ľubica Orechovská.

(TASR)

Páčil sa vám článok?