Kúpalisko Matadorka je v prevádzke

15.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Nové informácie o letnom kúpalisku Matadorka v Petržalke sú na internetovej adrese www.kupaliskomatadorka.sk. Areál začal sezónu 8. júla 2011 a pre verejnosť bude otvorený do konca augusta. Priebežne ho navštívilo 2500 ľudí. TASR o tom informoval prezident Občianskeho združenia (OZ) Klubu vodného póla Marek Giba za prevádzkovateľa.

Podľa Gibu má kúpalisko tento rok za sebou druhú etapu rekonštrukcie do 100.000 eur. "Od apríla do konca júna sa podarilo kompletne zrekonštruovať tribúnu, opravou prešiel aj vstup do kúpaliska. Zrekonštruovali sme hornú časť veľkého plaveckého bazéna. Podarilo sa aj kúrenie, namontované sú nové plynové kotly, ktoré vyhrievajú bazény," uviedol Giba. Návštevníci majú k dispozícii vyhrievané bazény pre deti, a to 20-metrový bazén s toboganom a bazénik pre najmenších a možnosť občerstvenia sa. 

Naplánované sú ešte dve etapy rekonštrukcie. Občianske združenie financuje opravu z vlastných peňazí a sčasti zo sponzorských darov. OZ tento rok o príspevok mestskú časť zatiaľ nežiadalo, napriek tomu, že ide o jediné petržalské kúpalisko. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?