Kúpalisko Kuchajda bude prístupnene od soboty

15.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

Letná sezóna na prírodnom kúpalisku Kuchajda v bratislavskom Novom Meste sa začne už túto sobotu (18.6.2011). Mestská časť (MČ) o tom rozhodla po tom, ako prevádzku kúpaliska schválil Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave. TASR dnes o tom informoval hovorca MČ Bratislava-Nové Mesto Marek Tettinger.

"Sinice a riasy, ktoré v minulosti komplikovali prevádzku kúpaliska, sú podľa hygienikov hlboko pod medznými hodnotami. Úrad (RÚVZ, pozn. TASR) bude počas celého leta vzorky vody odoberať a kontrolovať každé dva týždne," uviedol Tettinger.

Začiatok sezóny na kúpalisku bude spojený so štartom dvadsiateho ročníka Kultúrneho leta v hlavnom meste. V súvislosti s tým je v areáli Kuchajdy pripravený program pre deti, rodičov i staršie generácie.

Prírodné kúpalisko bude v tomto roku prístupné až do konca augusta. "Vstupné na Kuchajdu bude bezplatné, rovnako ako využívanie vybavenia a atrakcií, ktoré v areáli prírodného kúpaliska prevádzkuje naša mestská časť," informoval pri tejto príležitosti starosta Nového mesta Rudolf Kusý.

(TASR)

Páčil sa vám článok?