Júnové Dni Petržalky chcú zabaviť celú Bratislavu

4.6.2011
0
Páčil sa vám článok?

Petržalská samospráva pripravila pre obyvateľov mestskej časti, Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta 14. ročník podujatia Dni Petržalky. Počas troch týždňov, od 6. do 25. júna 2011, je pre verejnosť pripravených 27 kultúrnych, spoločenských a športových podujatí.

Tohtoročné Dni Petržalky sa začnú v pondelok 6. júna 2011 futbalovým turnajom priateľstva, v ten istý deň sa uskutočnia súťaže družstiev základných škôl z Petržalky a z Rusoviec pod názvom Petržalka v pohybe - Deň detí.

Petržalská uličná futbalová liga v malom futbale - Engerau street soccer league je naplánovaná na 11. júna. Zápasy odohrajú na revitalizovanom ihrisku na Farského ulici.

Lahôdkou pred júnovými majstrovstvami sveta v hokejbale bude hokejbalový turnaj mládeže do 15 rokov o Pohár starostu, ktorý organizuje Slovenská hokejbalová únia. Počas Dňa v knižnici 14. júna vyhodnotia súťaž školských časopisov. Už 24. ročník bude mať populárny futbalový turnaj žiakov pre družstvá petržalských škôl a škôl z Rusoviec, Jaroviec a zz Čunova Penalta (Petržalské Nálezisko Talentov), 15. ročník oslavuje tzv. miniPenalta. Obe súťaže vyvrcholia finálovými zápasmi 17. júna v ZŠ Budatínska 61.

Streetball - Petržalský Uličný Basket 2011 sa v areáli ZŠ Holíčska 50 uskutoční 18. júna, súčasťou Dní Petržalky je aj súťažná prehliadka amatérskych hudobných skupín, ktorej víťaz vystúpi v záverečnom galaprograme. Muzikanti a speváci sa stretnú v Dome kultúry Lúky 18. júna. Energia pre šport - šport bez bariér bude v Sade Janka Kráľa 22. júna, popri cyklistickej súťaži pre žiakov ZŠ Olympijské nádeje Petržalky sa 25. júna na dostihovej dráhe na Starohájskej ulici uskutoční cyklosúťaž pre verejnosť.

Dni Petržalky vyvrcholia na dostihovej dráhe v Starom háji v sobotu 25. júna udelením ocenenia Osobnosť Petržalky 2011, galakoncertom a ohňostrojom. Celý deň už od rána budú v areáli Závodiska rôznorodé kultúrne a spoločenské podujatia pre rôzne vekové kategórie. Nebudú chýbať súťaž vo varení gulášu o petržalskú varechu, Jarmok remesiel, súťaž O najkrajšieho petržalského orieška, Petržalská burza kníh, Jarmok...

(brn)

Páčil sa vám článok?