Špecializovaný veľtrh E+R+P je o prevencii povodní

17.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Nosnou témou tohtoročného špecializovaného veľtrhu policajnej, hasičskej, zabezpečovacej a záchranárskej techniky E+R+P (EMERGENCY + RESCUE–SECUREX + PYROPOL) je prevencia povodní. Jeho 6. ročník sa uskutoční 18. až 20. mája v Incheba Expo Bratislava.

Veľtrh E+R+P bude prezentovať niekoľko zásadných noviniek z oblasti protipovodňovej ochrany. V tomto duchu sa ponesie aj prednáška, vďaka ktorej získajú predstavitelia mestských zastupiteľstiev dotknutých oblastí praktické informácie o čo najlepšej príprave na takéto krízové situácie.

Okrem toho sa záchranári budú mať šancu predviesť v akcii. Koná sa totiž 3. ročník Majstrovstiev SR vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel. Podľa štatistík sa počet smrteľných dopravných nehôd na Slovensku znižuje, k čomu okrem iných faktorov prispieva aj profesionalita záchranných tímov.

Na ploche 4000 metrov štvorcových sa predstaví 60 vystavovateľov zo Slovenska a zahraničia. Veľtrh sa koná s dvojročnou periodicitou a jeho odborné zameranie odráža aktuálne výzvy v otázkach bezpečnosti štátu či jednotlivcov.
TASR informovala hovorkyňa Incheby Martina Sekulová.

(tasr)

Páčil sa vám článok?