Vodárenské múzeum otvorí výstavu Žena a voda

28.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Výstavu slovenských výtvarných umelcov so zahraničným hosťom na tému Žena a voda otvorí v stredu 30. marca Vodárenské múzeum v Bratislave. Vodárenské múzeum BVS si výstavou pripomenie Svetový deň vody - 22. marec.

"Hlavnou myšlienkou výstavy je vytváranie spojení medzi človekom a prírodou. Žena i voda predstavujú v dielach umelcov významný prvok života. V ich podaní možno vidieť skutočnosť, ktorú často nevidíme, čo si vyžaduje podrobnejšie a starostlivejšie skúmanie," informovala ďalej SITA Lenka Halásová z Vodárenského múzea.

Svoje diela - maľby, sochy a fotografie predstavia autori zo strednej generácie, ako Mária Bidelnicová, Milan Krajčo a Gabriela Medveďová. Priestor dostanú aj diela nastupujúcej generácie - Ivana Herényiho a Achilleasa Sdoukosa. Osobitnou kategóriou bude abstraktná fotografia iránskeho umelca Hessama Darvishpoura. Stredajšia vernisáž sa v sídle Vodárenského múzea na Devínskej ceste 1 v Bratislave začne o 17:00. Výstava bude prístupná do 20. apríla počas pracovných dní, okrem pondelka od 10:00 do 18:00.

(sita)

Páčil sa vám článok?