V Rusovciach bude 12. ročník Rímskych hier

9.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Dvanásty ročník Rímskych hier 2010 sa koná 11. septembra 2010. Jeho dejiskom bude Múzeum antickej Gerulaty v Rusovciach. Potrvá od 10.00 do 18.00 h.

Návštevník nazrie do sveta divadla v starom Ríme a Gerulata opäť poskytne zábavu aj poučenie. Okrem toho sa bude súťažiť vo vedomostných a výtvarných disciplínach. Prevažovať budú tvorivé dielne: výroba divadelnej masky, šperkov a predmetov z hliny v spolupráci s poslucháčmi VŠMU, výroba busty - Rimana z papiera, točenie na kruhu. Vedomostné súťaže zabezpečí Mestské múzeum Bratislava, obsahovo budú zamerané na históriu rímskeho divadla a preklad latinských výrokov či slov.

V hlavnom programe Rímskych hier uvedú divadelné predstavenie Otrok lásky. Verejnosti ju predstavia poslucháči Divadelnej fakulty VŠMU v Bratislave. Hlavnou postavou príbehu je otrok Pseudolus, ktorý síce nemá to najcennejšie - slobodu, zato však dokonale predvedie publiku svoju prefíkanosť, keď svojmu pánovi pomôže vyhrať najväčší boj jeho života - boj o pánovu lásku. Termíny predstavení: 11.00, 14.00, 16.00 a 17.00 h.

(mm)

Páčil sa vám článok?